Публікації

12 квітня - Всесвітній день авіації і космонавтики.

Зображення
  12 квітня в Україні відзначають День працівників ракетно-космічної галузі, а також Міжнародний день авіації і космонавтики. Це свято присвячене першому польоту людини в космос, який 12 квітня 1961 року здійснив Юрій Гагарін. Гагарін стартував на кораблі «Восток» і здійснив орбітальний політ навколо Землі, відкривши епоху космічних польотів. Цього року першому польоту людини в космос виповнюється 60 років. Крім того, 12 квітня також відзначають Міжнародний день польоту людини в космос. Рішення про святкування було прийнято Генеральною Асамблеєю ООН у 2011 році і присвячено 50-річниці першого польоту в космос. День працівників ракетно-космічної галузі України було засновано Указом президента 13 березня 1997 року. Українські вчені внесли величезний вклад в розвиток радянської космонавтики, що дозволило СРСР бути провідною космічною державою. Численні українські наукові установи, конструкторські бюро, промислові підприємства були причетні до багатьох найважливіших космічних перемог СРСР

«Здоров’я – дорожче за золото»

Зображення
  Тиждень знань безпеки життєдіяльності на тему «Здоров’я – дорожче за золото» проходив з метою формування в учнів свідомого ставлення до свого життя і здоров'я, опанування ними життєвих навичок безпечної поведінки в повсякденному житті та в разі виникнення надзвичайних ситуацій У Всесвітній день здоров’я ми бажаємо всім його надійного зберігання.   Всім хворим – якнайшвидшого одужання.  Всім нам – бути здоровими і життєрадісними !

Учні 10 класу долучилися до збору волонтерської допомоги для воїнів АТО

Зображення
 

Інженерний тиждень — проєкт який покликаний зацікавити учнів наукою і дати їм поштовх до розвитку власного інженерного потенціалу.

Зображення
  Ряд активностей, які були запропоновані учням дозволили поглянути на науку з іншої сторони. Ніби виготовляли іграшки – поробки, але разом з тим знайомились з законами фізики. Разом вчились моделювати, творчо мислити, працювати в команді і просто творити, отримуючи задоволення. Всі змогли знайти оптимальні і найкращі інженерні рішення. А ще, і це дуже важливо, отримали море позитивних емоцій. Всі учні – великі молодці!